Konu
:
Şeyhmilmuşi
Yalnız Mesajı Göster
Şeyhmilmuşi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeyhmilmuşi
Şeyhmilmuşi Tarifi - Şeyhmilmuşi Yapılışı - Şeyhmilmuşi Nasıl Yapılır - Şeyhmilmuşi Malzemeleri - Osmanlı Şeyhmilmuşi
Kullanılacak Malzemeler
2 su bardağı et suyu
Maydanoz sapları
1 bağ nane
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
10 çorba kaşığı tereyağ
1 kg kemer patlıcanı
250 gr yoğurt
10 diş sarımsak dövülmüş
1 orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Hazırlanma Şekli
Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin
Sap yerinden koparmadan uzunlamasına dörde bölün
Çekirdek yataklarını temizleyin
Tuzlu suda 30 dakika bekletin
Tavada tereyağ eritin
Yağ kızınca ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun
Kıymayı katın
Kıyma suyunu çekene kadar kavurun
Küp küp doğranmış domates, biber salçası, tuz, biber, nane, ve maydanozu katın 3-4 dakika kavurun
Ocaktan indirin
Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını döşeyin
Patlıcanların birer birer önümüze alıp dörde ayrılmış kolların arasına hazırladığınız harçtan koyun
Maydanoz sapları ile bir sap bir de dip bölümünden bağlayıp tencereye yerleştirin
Üzerine çıkacak kadar et suyu koyun
Tencereyi bir iki taşım kaynatıktan sonra kısık ateşe alın
25-30 dakika pişirin
Sahana alın Üzerine dövülmüş sarımsaklı yoğurdu dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul