Yalnız Mesajı Göster

Şeyhmilmuşi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeyhmilmuşi



Şeyhmilmuşi Tarifi - Şeyhmilmuşi Yapılışı - Şeyhmilmuşi Nasıl Yapılır - Şeyhmilmuşi Malzemeleri - Osmanlı Şeyhmilmuşi

Kullanılacak Malzemeler

2 su bardağı et suyu

Maydanoz sapları

1 bağ nane

1 demet maydanoz

2 çay kaşığı karabiber

Tuz

300 gr kıyma

2 orta boy soğan

10 çorba kaşığı tereyağ

1 kg kemer patlıcanı

250 gr yoğurt

10 diş sarımsak dövülmüş

1 orta boy domates

1 çorba kaşığı domates salçası



Hazırlanma Şekli

Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin Sap yerinden koparmadan uzunlamasına dörde bölün Çekirdek yataklarını temizleyin Tuzlu suda 30 dakika bekletin

Tavada tereyağ eritin Yağ kızınca ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun Kıymayı katın Kıyma suyunu çekene kadar kavurun Küp küp doğranmış domates, biber salçası, tuz, biber, nane, ve maydanozu katın 3-4 dakika kavurun Ocaktan indirin

Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını döşeyin Patlıcanların birer birer önümüze alıp dörde ayrılmış kolların arasına hazırladığınız harçtan koyun Maydanoz sapları ile bir sap bir de dip bölümünden bağlayıp tencereye yerleştirin Üzerine çıkacak kadar et suyu koyun Tencereyi bir iki taşım kaynatıktan sonra kısık ateşe alın 25-30 dakika pişirin Sahana alın Üzerine dövülmüş sarımsaklı yoğurdu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla