Konu
:
Kremalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Enginar
Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağ
5 adet temizlenmiş enginar
yarım kg iç bakla
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım demet dereotu
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı krema
tuz, karabiber
Yapılışı:
yayvan tenceremize yağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklarımızı alıyoruz
soğan ve sarımsaklaımız sararıncaya kadar kavuruyoruz, salçamızı ilave edip(dilersiniz salça kullanmayabilirsiniz) kavurmaya devam ediyoruz
İçbaklamızı ve tuzumuzu ekleyip kavurmaya bir müddet daha devam ediyoruz
enginar ları baklaların arasına dizip üzerini 1 parmak geçicek şekilde suyumuzu ekliyoruz
Dereotunu ve kremayıda ilave edip kapağını kapatıyoruz
Enginarlar yumuşayınca ocaktan alıyoruz
Krema, baklanın ve enginarın keskin tadını ve kokusunu alıp sevilebilecek bir lezet oluşturuyor, enginar sevmem diyenlerde rahatlıkla yiyebilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul