Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Enginar





Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağ

5 adet temizlenmiş enginar

yarım kg iç bakla

2 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

yarım demet dereotu

1 baş sarımsak

2 çorba kaşığı krema

tuz, karabiber

Yapılışı:

yayvan tenceremize yağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklarımızı alıyoruz soğan ve sarımsaklaımız sararıncaya kadar kavuruyoruz, salçamızı ilave edip(dilersiniz salça kullanmayabilirsiniz) kavurmaya devam ediyoruz


İçbaklamızı ve tuzumuzu ekleyip kavurmaya bir müddet daha devam ediyoruz enginar ları baklaların arasına dizip üzerini 1 parmak geçicek şekilde suyumuzu ekliyoruz Dereotunu ve kremayıda ilave edip kapağını kapatıyoruz Enginarlar yumuşayınca ocaktan alıyoruz


Krema, baklanın ve enginarın keskin tadını ve kokusunu alıp sevilebilecek bir lezet oluşturuyor, enginar sevmem diyenlerde rahatlıkla yiyebilirAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla