Konu
:
Enginar Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Haşlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Haşlama
enginar nasıl pişirilir - enginar pişirmenin püf noktaları - enginar salatası nasıl yapılırMalzemeler:
6 orta boy enginar
1 limon (4 parçaya bölünmüş)
4 litre (20 su bardağı) su
3 çorba kaşığı tuz
Enginarın pişirilmesi:
Enginarların sap kısımlarını keskin bir bıçakla kesip bereli, çürük yada sert dış yapraklarını kopararak çıkarınız
Enginarların üst kısmının üçte birini bıçakla keserek, kalan yaprakların uçlarını bir makasla kırpınız
Akar su altında enginarları İyice yıkayıp bıçak ve makasla kesilmiş kısımlara limon sürerek kararmalarını önleyiniz
Enginarların bıçakla kesilmiş kısımlarını biraz gevşeterek, önce tüylü orta kısmı çevreleyen dikenli yaprakları çıkarınız
Tüylü orta kısmı bir tatlı kaşığıyla kazıyarak temizleyiniz
Enginarların ortalarına biraz limon suyu damlatarak gevşek yaprakları eski durumlarına getiriniz
4 litre (20 su bardağı) suyu geniş bir tencerede kaynatıp tuzu ekleyiniz
Enginarları tencerenin dibine yerleştirip tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kaynatınız
Kaynama sırasında enginarları ara sıra çeviriniz
(Enginarların yaprakları kolayca koparılıyorsa ve taban kısmı yumuşamışsa, enginarlar pişmiş demektir
)
Tencereyi ateşten alıp enginarları delikli kepçeyle temizlenmiş kısmı alta gelecek biçimde bir süzgece yerleştirerek fazla suyunu süzdürdükten sonra, dilediğiniz biçimde servis ediniz
Not: Haşlanmış enginar, sıcak olarak eritilmiş tereyağıyla, değişik kremalı soslarla yada soğutularak mayonezle servis edilebilir
Ayrıca salata olarak yada etli yemeklerin yanında garnitür sebze olarak da servis edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul