Yalnız Mesajı Göster

Elazığ’İn Patlıcanlı Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elazığ’İn Patlıcanlı Güveci



patlıcan güveç - elazığ yemekleri



Malzemeler:


1 kilo kemikli kuzu gerdan- kemiksiz kuzu gerdanda olabilir

1 kilo patlıcan

yarım kilo sivri biber

1 kilo domates

2 baş sarımsak ( 1 avuç kadar ayıklanmış)

3 yemek kaşığı tereyağı


guvec1guvec2guvec3


guvec4guvec5






Yapılışı:

1-Bütün malzemeler yıkanır güvecin dibine etler yerleştirilir


2-alaca soyulmuş patlıcanlar iri şekilde doğranıp etlerin üzerine, sivri biberler sadece saplarından ayrılıp 3 e veya 4 e bölünür patlıcanların üzerine yerleştirilir


3-domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerin üzerine en son olarakda tereyağı koyulup güvecin ağzı aliminyum folyoyla kapatılır ve en küçük ocakta en kısıkta 3-4 saat pişirilir


4-servis yapılmadan önce fırında 15- 20 dk fırınlanır ve servise hazırdır…

Alıntı Yaparak Cevapla