Konu
:
Elazığ’In Patlıcanlı Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Elazığ’İn Patlıcanlı Güveci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elazığ’İn Patlıcanlı Güveci
patlıcan güveç - elazığ yemekleri
Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu gerdan- kemiksiz kuzu gerdanda olabilir
1 kilo patlıcan
yarım kilo sivri biber
1 kilo domates
2 baş sarımsak ( 1 avuç kadar ayıklanmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
guvec1guvec2guvec3
guvec4guvec5
Yapılışı:
1-Bütün malzemeler yıkanır güvecin dibine etler yerleştirilir
2-alaca soyulmuş patlıcanlar iri şekilde doğranıp etlerin üzerine, sivri biberler sadece saplarından ayrılıp 3 e veya 4 e bölünür patlıcanların üzerine yerleştirilir
3-domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerin üzerine en son olarakda tereyağı koyulup güvecin ağzı aliminyum folyoyla kapatılır ve en küçük ocakta en kısıkta 3-4 saat pişirilir
4-servis yapılmadan önce fırında 15- 20 dk
fırınlanır ve servise hazırdır…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul