Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Enginar



Tavuklu Enginar Tarifi - Tavuklu Enginar Yapılışı - Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır - Tavuklu Enginar Malzemeleri

Malzeme :

1 adet tavuk,

yarım litre süt,

1 küçük yağ,

50 gr un (1,5 çorba kaşığı),

50 gr kaşar peyniri,

2 adet soğan,

1 adet limon,

tuz


Yapılışı:

1- Enginarları temizleyip hazırlayınız

2- Tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyup haşlayınız

3- Enginarları geniş bir kaba yerleştiriniz

4- Üzerlerine halka halka doğranmış soğanı, yarım paket küçük margarin, 1 limon suyu tuz ve üzerine çıkacak kadar su koyunuz

5- Üzerlerini kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz

6- 1 kaşık yağ, 1,5 kaşık un ve yarım litre tavuk suyuyla beşamel salçası hazırlayınız

7- Salçanın yansına bezelye büyüklüğünde doğranmış tavuk etinin yarısını koyunuz

8- Bu salçayı enginarların içine koyup üzerine kalan tavuk etlerini koyunuz

9- Etlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde beşamel salçasını koyunuz

10- Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip bir kaşık erimiş yağ gezdiriniz

11- Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız

12- Olduğu gibi sofraya alıp sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla