06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Enginar
Tavuklu Enginar Tarifi - Tavuklu Enginar Yapılışı - Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır - Tavuklu Enginar Malzemeleri
Malzeme :
1 adet tavuk,
yarım litre süt,
1 küçük yağ,
50 gr un (1,5 çorba kaşığı),
50 gr kaşar peyniri,
2 adet soğan,
1 adet limon,
tuz
Yapılışı:
1- Enginarları temizleyip hazırlayınız
2- Tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyup haşlayınız
3- Enginarları geniş bir kaba yerleştiriniz
4- Üzerlerine halka halka doğranmış soğanı, yarım paket küçük margarin, 1 limon suyu tuz ve üzerine çıkacak kadar su koyunuz
5- Üzerlerini kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
6- 1 kaşık yağ, 1,5 kaşık un ve yarım litre tavuk suyuyla beşamel salçası hazırlayınız
7- Salçanın yansına bezelye büyüklüğünde doğranmış tavuk etinin yarısını koyunuz
8- Bu salçayı enginarların içine koyup üzerine kalan tavuk etlerini koyunuz
9- Etlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde beşamel salçasını koyunuz
10- Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip bir kaşık erimiş yağ gezdiriniz
11- Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız
12- Olduğu gibi sofraya alıp sıcak servis yapınız
|
|
|