Konu
:
Domatesli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Enginar
Domatesli Enginar Tarifi - Domatesli Enginar Yapılışı - Domatesli Enginar Nasıl Yapılır - Domatesli Enginar Malzemeleri
4 enginar
1 litre (5 su bardağı) su
2 1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı karabiber
350 gr domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1+1/2 su bardağı tavuk suyu
Baharat torbası:
3 sap maydanoz
1 defne yaprağı
1 fiske kekik
Enginarların saplarını kesip, alt yapraklarını attıktan sonra, üstünden 7 cm boyunda kalacak biçimde kesiniz
Enginarları dörde bölüp, kaşıkla içlerini kazıyınız
Büyük bir tencerede 5 su bardağı suyla 2 tatlı kaşığı tuzu kaynatınız
Enginarları içine atıp 5 dakika daha kaynatınız
Enginarları tencereden çıkarıp kağıt peçete üstünde süzülmeye bırakınız
Bir başka büyük tencerede zeytinyağı orta ateşte kızdırıp, soğan ve sarmısağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurunuz
Haşlanmış enginarları da tencereye koyup geri kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve biberi serperek domatesleri ve domates salçasını ekleyiniz
Harlı ateşte kaynattıktan sonra ateşin altını kısıp, 5 dakika hafif ateşte pişiriniz
Tavuk suyunu enginarların üstüne döküp, baharat torbasını kattıktan sonra tencerenin üstünü kapayarak, hafif ateşte 45 dakika pişiriniz
Suyu fazlaysa ateşin altını açıp suyun birazını buharlaştırdıktan sonra, tencereden baharat torbasını çıkarıp yemeğinizi hemen servis ediniz
Not: Klasik Fransız yemeklerinden olan domatesli enginar, tek başına giriş yemeği olarak yada ızgara tavuğun yanında başka sebzelerle birlikte servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul