Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Enginar



Domatesli Enginar Tarifi - Domatesli Enginar Yapılışı - Domatesli Enginar Nasıl Yapılır - Domatesli Enginar Malzemeleri

4 enginar

1 litre (5 su bardağı) su

2 1/2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 kahve kaşığı karabiber

350 gr domates

1 çorba kaşığı domates salçası

1+1/2 su bardağı tavuk suyu

Baharat torbası:

3 sap maydanoz

1 defne yaprağı

1 fiske kekik


Enginarların saplarını kesip, alt yapraklarını attıktan sonra, üstünden 7 cm boyunda kalacak biçimde kesiniz

Enginarları dörde bölüp, kaşıkla içlerini kazıyınız Büyük bir tencerede 5 su bardağı suyla 2 tatlı kaşığı tuzu kaynatınız Enginarları içine atıp 5 dakika daha kaynatınız

Enginarları tencereden çıkarıp kağıt peçete üstünde süzülmeye bırakınız Bir başka büyük tencerede zeytinyağı orta ateşte kızdırıp, soğan ve sarmısağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurunuz Haşlanmış enginarları da tencereye koyup geri kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve biberi serperek domatesleri ve domates salçasını ekleyiniz Harlı ateşte kaynattıktan sonra ateşin altını kısıp, 5 dakika hafif ateşte pişiriniz

Tavuk suyunu enginarların üstüne döküp, baharat torbasını kattıktan sonra tencerenin üstünü kapayarak, hafif ateşte 45 dakika pişiriniz

Suyu fazlaysa ateşin altını açıp suyun birazını buharlaştırdıktan sonra, tencereden baharat torbasını çıkarıp yemeğinizi hemen servis ediniz


Not: Klasik Fransız yemeklerinden olan domatesli enginar, tek başına giriş yemeği olarak yada ızgara tavuğun yanında başka sebzelerle birlikte servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla