Konu
:
Köz Patlıcanlı Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Köz Patlıcanlı Karnıyarık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köz Patlıcanlı Karnıyarık
Köz Patlıcanlı Karnıyarık - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Yapılışı - Sebze Yemek Tarifi
Malzemeler :
6 Patlıcan
300 Gr
Kıyma
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Tatlı K
Biber Salçası
3 Biber
5 Domates
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Değirmen Karabiber
Pilavı İçin:
2 Su B
Pirinç
3 Çorba K
Arpa Şehriye
1 Çorba K
Tereyağı
Sıvıyağ
Tavuk Suyu
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları közleme aparatında, yarı kıvamda közleyin
Ocak üzerinde ya da fırında da közleyebilirsiniz
Ocağın en büyük gözünde yüksek ısıda közleyin
Kabuklarını soyun
Fırın kabına dizin ve hepsini boydan tamamen açılmayacak şekilde yarın
Soğanı, sarımsağı doğrayın
Tencereye sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın
Kavurduktan sonra kıymayı ilave edin
Biberi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin
Son olarak doğranmış domatesi ekleyip karıştırın
Sıcak suyunu da ekleyip sos kıvamına getirin
Ardından süzgeçle süzün ve suyunu sos yapmak üzere ayırın
Süzülen iç harcı tekrar havasına alın
Doğranmış maydanozu da koyup karıştırın
İç harcı da patlıcanların içine paylaştırın
Üzerlerine doğranmış domates ve biberlerden yerleştirin
Süzgeçle ayırdığınız iç harcın suyunu kepçeyle patlıcanların üzerinde gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Pilavını hazırlarken; tereyağını tencerede eritin
Arpa şehriyeyi, pirinci kavurun
Tavuk suyunu ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyin
Tuzunu da atın
Kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Pilav pişince baton kek kalıbına alın
Servis tabağına ters çevirin
Karnıyarıkları da yanına yerleştirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul