Yalnız Mesajı Göster

Köz Patlıcanlı Karnıyarık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köz Patlıcanlı Karnıyarık



Köz Patlıcanlı Karnıyarık - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Yapılışı - Sebze Yemek Tarifi

Malzemeler :

6 Patlıcan

300 Gr Kıyma

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

1 Çorba K Domates Salçası

1 Tatlı K Biber Salçası

3 Biber

5 Domates

1 Tutam Maydanoz

Sıvıyağ

Tuz

Değirmen Karabiber

Pilavı İçin:

2 Su B Pirinç

3 Çorba K Arpa Şehriye

1 Çorba K Tereyağı

Sıvıyağ

Tavuk Suyu

Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları közleme aparatında, yarı kıvamda közleyin Ocak üzerinde ya da fırında da közleyebilirsiniz Ocağın en büyük gözünde yüksek ısıda közleyin Kabuklarını soyun Fırın kabına dizin ve hepsini boydan tamamen açılmayacak şekilde yarın Soğanı, sarımsağı doğrayın Tencereye sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın Kavurduktan sonra kıymayı ilave edin


Biberi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin Son olarak doğranmış domatesi ekleyip karıştırın Sıcak suyunu da ekleyip sos kıvamına getirin Ardından süzgeçle süzün ve suyunu sos yapmak üzere ayırın Süzülen iç harcı tekrar havasına alın Doğranmış maydanozu da koyup karıştırın


İç harcı da patlıcanların içine paylaştırın Üzerlerine doğranmış domates ve biberlerden yerleştirin Süzgeçle ayırdığınız iç harcın suyunu kepçeyle patlıcanların üzerinde gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin


Pilavını hazırlarken; tereyağını tencerede eritin Arpa şehriyeyi, pirinci kavurun Tavuk suyunu ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyin Tuzunu da atın Kapağını kapatıp pişmeye bırakın Pilav pişince baton kek kalıbına alın Servis tabağına ters çevirin Karnıyarıkları da yanına yerleştirip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla