06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Moğol Barbeküsü
sebze yemekleri - çeşitli sebzelerle yemek tarifi

Malzemeler:
* 4 kişilik çin eriştesi
* susam yağı veya ayçiçek / zeytinyağı
* Yarım kilo dilediğiniz bir et çeşidi: ince ve uzun kesilmiş bonfile, tavuk döner şeritleri, kuzu but veya mezgit olabilir
* Dilediğiniz sebzeler, doğranmış biçimde: soğan, karnabahar, fasulye, patlıcan, mısır, brüksel lahanası, brokoli, pırasa, jalapeno biberi, taze soğan, ıspanak, mısır, kabak, dolamıl biber, soya fasulyesi, bezelye, lahana, vb
* dilediğiniz bir sos: soya sosu, barbekü sosu, meksika sosu, tatlı-ekşi sos, vb
* baharatlar, tuz, karabiber, kimyon, sumak, yenibahar, köftebaharı, vb

Hazırlanması:
1 Önce erişteyi kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp suyunu süzün ve bir kaseye alın
2 Wok (çukur) tavanızı veya dökme demirden büyük tavanızı iyice ısıtın
3 Isınınca sebzelerin yapışmasını engellemeye yetecek kadar yağ koyun (Çok fazla yağ varsa veya tavanız yeterince büyük değilse iyi sonuç alamazsınız buna göre iki seferde pişirmeyi düşünebilirsiniz)
4 Sebzeleri ve etleri tavaya atın Ara sıra karıştırarak hepsini pişirin (et ve sebzelerde yanmalar olabilir ama tamamen yanmasına izin vermeyin )
5 Pişme işleminin sonuna doğru sebzelerin üzerini hafif kaplayacak kadar sosunuzu ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin
6 Erişte ile karıştırarak servis yapın
|
|
|