Konu
:
Etli Bakla Suflesi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Bakla Suflesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Bakla Suflesi
bakla nasıl pişirilir - etli bakla tarifi
Etli bakla suflesi malzemeleri
250 gr bakla
150 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
3 dal dereotu
2 taze soğan
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
tuz
Hamur için
65 gr margarin
yarım kahve fincanı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 tutam tuz
Sos için
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çorba kaşığı un
Etli bakla suflesi hazırlanışı
Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin
Kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin
Süzüp küçük parçalara doğrayın
Kuşbaşı eti zar şeklinde doğrayın
Soğanı soyup kıyın
Dereotu ve taze soğanları temizleyip kıyın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve eti soteleyin
Bakla, tuz, şeker, limon suyu ve üzerini örtecek kadar su ilave edin
Et ile baklalar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Sos için malzemeleri bir kapta karıştırın
Dereotu, taze soğan ve hazırladığınız sosu etli baklaya ilave edip karıştırın
Hamur için, margarin, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu çukur bir kaba alıp karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurdan ufak parçalar koparıp yağlı kağıtla kaplı küçük fırın kalıplarının dibine elinizle bastırarak yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 7-8 dakika pişirin
Baklalı karışımı kalıplara paylaştırıp fırın tepsisine dizin ve üzerlerini yağlı kağıtla örtün
Sıcak fırında 10 dakika pişirin
Kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin
Fırından alıp ılınmasını bekleyin
Servis tabaklarına alıp dereotuyla süsleyin
Ilık veya soğuk servis yapın
Etli bakla suflesi artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul