Yalnız Mesajı Göster

Tarator Soslu Barbunya Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarator Soslu Barbunya Pilaki



Barbunya Plakisi - Soslu Barbunya - Barbunya Nasıl Pişirilir - Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya - Tarator Sosu Nasıl Yapılır
MALZEMELER:


Bir buçuk paket Feast Barbunya

9 yemek kaşığı Feast Küp Soğan

5-6 diş sarımsak

2 orta boy domates

1 su bardağı sızma zeytinyağı

3-4 yeşil sivribiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker


Feast Barbunya’yı hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün Kalın tabanlı bir tencerede zeytinyağını hafifçe kızdırıp, soğanları ve tane halinde duran sarımsakları 3-4 dakika pembeleşene kadar pişirin Ufak doğranmış domatesleri ilave edin, domatesler yumuşayınca 3 su bardağı su ekleyin Bir taşım kaynatıp, önceden haşlanan Feast Barbunya’yı, şekeri katıp karıştırın Biberleri üstüne koyup tencerenin kapağını kapayın, hafif ateşte suyunu çekene kadar bırakın

Tarator sos için gerekli malzemeler:


1 su bardağı ceviz içi

4 dilim bayat ekmek

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım kahve fincanı sirke

Yarım kahve fincanı limon suyu

5-6 diş sarımsak

1 çay bardağı süt

YAPILIŞ TARİFİ:


Havanda cevizleri dövün Kabuklarını çıkarıp ıslattığınız ekmekleri sıkın, bir kasede ceviz ve ekmekleri karıştırırken zeytinyağını azar azar ilave edin


İyice dövülmüş sarımsakları, tuz, sirke ve limon suyunu ekleyip birbirine yedirin ve yavaşca sütü de yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın


Soğumuş Feast Barbunya’yı servis tabağına alın, üzerine biberleri dizin ve üzerine tarator sosu dökerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla