Konu
:
Tarator Soslu Barbunya Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Tarator Soslu Barbunya Pilaki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarator Soslu Barbunya Pilaki
Barbunya Plakisi - Soslu Barbunya - Barbunya Nasıl Pişirilir - Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya - Tarator Sosu Nasıl Yapılır
MALZEMELER:
Bir buçuk paket Feast Barbunya
9 yemek kaşığı Feast Küp Soğan
5-6 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 su bardağı sızma zeytinyağı
3-4 yeşil sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Feast Barbunya’yı hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün
Kalın tabanlı bir tencerede zeytinyağını hafifçe kızdırıp, soğanları ve tane halinde duran sarımsakları 3-4 dakika pembeleşene kadar pişirin
Ufak doğranmış domatesleri ilave edin, domatesler yumuşayınca 3 su bardağı su ekleyin
Bir taşım kaynatıp, önceden haşlanan Feast Barbunya’yı, şekeri katıp karıştırın
Biberleri üstüne koyup tencerenin kapağını kapayın, hafif ateşte suyunu çekene kadar bırakın
Tarator sos için gerekli malzemeler:
1 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım kahve fincanı limon suyu
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
YAPILIŞ TARİFİ:
Havanda cevizleri dövün
Kabuklarını çıkarıp ıslattığınız ekmekleri sıkın, bir kasede ceviz ve ekmekleri karıştırırken zeytinyağını azar azar ilave edin
İyice dövülmüş sarımsakları, tuz, sirke ve limon suyunu ekleyip birbirine yedirin ve yavaşca sütü de yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın
Soğumuş Feast Barbunya’yı servis tabağına alın, üzerine biberleri dizin ve üzerine tarator sosu dökerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul