Yalnız Mesajı Göster

Enginar Bastısı 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Bastısı 2



Enginar Bastısı 2 Tarifi - Enginar Bastısı 2 Yapılışı - Enginar Bastısı 2 Nasıl Yapılır - Enginar Bastısı 2 Malzemeleri

Enginar bastısı için, enginarların üst sert kabuklarını ve göbeğinin içini ayıklamalı ve göbek kısmını içine biraz tuz atılmış limonlu suya kuşbaşı şeklinde doğramalıdır

Öbür tarafta, orta yağlı koyun etini de lokmalara ayırmalı Doğranmış kuşbaşı etleri de soğanla sadeyağda güzelce kavurmalı Dereotunu da ilâve ederek tavada karıştırıp indirmelidir

Kesilmiş enginar göbeklerini tencereye yerleştirip ortasına da etleri kubbelemelidir Tuzunu ve suyunu koyup kıvamını buluncaya kadar pişirmelidir


Not: Şayet, musakka veya et dolması arzu ediliyorsa, kıymadan yapmalıdır Bütün enginarların göbeklerine kıyma harcını doldurarak pişirmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla