Konu
:
Enginar Bastısı 2
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Bastısı 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Bastısı 2
Enginar Bastısı 2 Tarifi - Enginar Bastısı 2 Yapılışı - Enginar Bastısı 2 Nasıl Yapılır - Enginar Bastısı 2 Malzemeleri
Enginar bastısı için, enginarların üst sert kabuklarını ve göbeğinin içini ayıklamalı ve göbek kısmını içine biraz tuz atılmış limonlu suya kuşbaşı şeklinde doğramalıdır
Öbür tarafta, orta yağlı koyun etini de lokmalara ayırmalı
Doğranmış kuşbaşı etleri de soğanla sadeyağda güzelce kavurmalı
Dereotunu da ilâve ederek tavada karıştırıp indirmelidir
Kesilmiş enginar göbeklerini tencereye yerleştirip ortasına da etleri kubbelemelidir
Tuzunu ve suyunu koyup kıvamını buluncaya kadar pişirmelidir
Not: Şayet, musakka veya et dolması arzu ediliyorsa, kıymadan yapmalıdır
Bütün enginarların göbeklerine kıyma harcını doldurarak pişirmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul