Konu
:
İmam Bayıldı
Yalnız Mesajı Göster
İmam Bayıldı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İmam Bayıldı
imam bayıldı nasıl pişirilir
İmambayıldı malzemeleri
6 orta boy kemer patlıcan
3 soğan
3 iri domates
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1
5 su bardağı su
İmambayıldı hazırlanışı
İmambayıldı:
Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım
Patlıcanları temizleyip alacalı olarak soyun
Orta kısımlarını uzunlamasına bıçakla kesin
Baş ve uç kısmının sonuna kadar kesmemeye dikkat edin
Patlıcanları bol tuzlu suda yarım saat bekletin
Sarımsakları soyup ince ince doğrayın
Soğanları piyaz doğrayıp tuz ve şekerle ovun
Domatesleri soyun
Çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın
Maydanozu kıyıp domatesle birlikte soğanlara ilave edin ve karıştırın
Patlıcanları tuzlu sudan alıp kurulayın
Hazırladığınız harcı eşit olarak patlıcanların içine doldurun
Patlıcanları bir tepsiye yerleştirin
Zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp üzerine gezdirerek dökün
Tepsiyi alüminyum folyo veya bir kapakla örtün
Hızlı ateşte 15 dakika pişirin
Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin
Üzerini açmadan soğumaya bırakın
İmambayıldıyı soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul