Konu
:
Kabak Bastısı
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Bastısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Bastısı
Kabak Bastısı - Sebze Yemekleri - Kabak Bastısı
6 Kabak
1 Demet nane
150 Gr
Kuşbaşı koyun veya kuzu eti
2 Bardak su
2 Domates
5 Çorba kaşığı sadeyağ
1 Soğan
tuz, biber
1 Demet dereotu
Rendelediğiniz soğanla yağın üç kaşığını, tuzu ve etleri bir tencereye koyarak soğanlar ölünceye kadar arada bir karıştırarak pişirin
Sonra, doğradığınız domatesleri de ekleleyerek 10 dakika daha|pişirin ve tencereyi ateşten indirin
Öte yanda kazıdığınız kabakları parmak uzunluğunda doğrayıp ortalarındaki çekirdek kısımlarını çıkarın ve bir tencereye koyun
Üzerlerine kalan yağı ve suyun bir bardaktan çeyrek eksiğini koyun
Hızlı ateşte 10 dakika pişirin
Öte yanda etlerin yarısını bir tencerenin ortasına düzgün olarak yerleştirin
Etrafına kabakları koyun
Kabakların üzerine de bir sıra et
Bir sıra kabak dizin
En üstte kabak kalsın
Sonra biraz tuzla kalan suyu ve kabakların suyunu katın ve tencerenin ağzına bir yağlı kâğıt kapayarak orta ateşte 50 dakika pişirin
Sonra tencerenin ağzına bir kapak kapatarak yemeği altüst edin
Üzerine doğranmış nane ve tereotu serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul