Konu
:
Sakız Kabağı Bastı
Yalnız Mesajı Göster
Sakız Kabağı Bastı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakız Kabağı Bastı
Kabak Bastı Tarifi - Sakız Kabağı Bastı Hazırlanışı - Sebze Yemekleri
SAKIZKABAĞI BASTISI
Kabakları kazıyarak, tencereye doğrayıp tuzla ovup bırakınız
Tavaya 2 soğan çentip bir kaşık sadeyağ ile öldürdükten sonra kabaklara göre kıyma koyunuz
Pembeleşinceye dek kavurup kabakların üzerine dökünüz
Birkaç domates doğrayıp, biraz nane, biber ekiniz
Fındık kadar soda koyup kapalı olarak orta ateşe sürerek kendi suyu ile pişirip indiriniz
Not: Çabuk pişmeyen yemeklere az soda konursa çabuk pişer
Bazı yemeklerde az miktarda kullanılmasında sakınca yoktur
Fazla kullanılırsa zararlıdır
Bunun için soda yerine karbonat kullanmak daha uygundur
Bununla beraber bu biçimde kesinlikle kendi suyu ile pişirmeli ve buna yabancı madde karıştırmamalıdır
Böyle pek lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul