Yalnız Mesajı Göster

Sakız Kabağı Bastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakız Kabağı Bastı



Kabak Bastı Tarifi - Sakız Kabağı Bastı Hazırlanışı - Sebze Yemekleri


SAKIZKABAĞI BASTISI


Kabakları kazıyarak, tencereye doğrayıp tuzla ovup bırakınız Tavaya 2 soğan çentip bir kaşık sadeyağ ile öldürdükten sonra kabaklara göre kıyma koyunuz Pembeleşinceye dek kavurup kabakların üzerine dökünüz Birkaç domates doğrayıp, biraz nane, biber ekiniz Fındık kadar soda koyup kapalı olarak orta ateşe sürerek kendi suyu ile pişirip indiriniz


Not: Çabuk pişmeyen yemeklere az soda konursa çabuk pişer Bazı yemeklerde az miktarda kullanılmasında sakınca yoktur Fazla kullanılırsa zararlıdır Bunun için soda yerine karbonat kullanmak daha uygundur Bununla beraber bu biçimde kesinlikle kendi suyu ile pişirmeli ve buna yabancı madde karıştırmamalıdır Böyle pek lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla