Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Patlıcan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Patlıcan



kaşarlı patlıcan - sütlü ve biberli patlıcan nasıl yapılır - fırında patlıcan tarifi
Malzemeler:


1 kg patlıcan

1 kahve fincanı sıvıyağ

2 adet soğan

1 baş sarımsak

1 adet kırmızı biber

1 adet sivri biber

1 kase tane mısır

1 kase rende kaşar

yarım demet maydanoz

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

tuz

karabiber

kekik

kırmızı biber


Yapılışı:


Patlıcanları çubuklu soyup, tuzlu limonlu suda bir saat bekletin Yıkayıp sıkın, yuvarlak dilimler halinde kesin, fırın tepsisini yağlayın


Tane mısır, küçük doğranmış kırmızı ve sivri biberleri koyup 1-2 kez çevirin ve ateşten alın İçine tuz ve kekik ekleyip karıştırın Yağlanmış tepsiye bir sıra patlıcan dizin


Hazırlanan soğanlı harcı üzerine yayın ve tekrar patlıcanla kapatın Yumurta süt ve karabiberi çırpın Patlıcanların üzerine gezdirin Üzerini folyo ile kapatın, 180 derece ayarlı fırında 35 dakika pişirin


Folyoyu çıkarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 5 dakika daha pişirip kıyılmış maydanozla servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla