Konu
:
Sütlü Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Patlıcan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Patlıcan
kaşarlı patlıcan - sütlü ve biberli patlıcan nasıl yapılır - fırında patlıcan tarifi
Malzemeler:
1 kg
patlıcan
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 adet soğan
1 baş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
1 kase tane mısır
1 kase rende kaşar
yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
Yapılışı:
Patlıcanları çubuklu soyup, tuzlu limonlu suda bir saat bekletin
Yıkayıp sıkın, yuvarlak dilimler halinde kesin, fırın tepsisini yağlayın
Tane mısır, küçük doğranmış kırmızı ve sivri biberleri koyup 1-2 kez çevirin ve ateşten alın
İçine tuz ve kekik ekleyip karıştırın
Yağlanmış tepsiye bir sıra patlıcan dizin
Hazırlanan soğanlı harcı üzerine yayın ve tekrar patlıcanla kapatın
Yumurta süt ve karabiberi çırpın
Patlıcanların üzerine gezdirin
Üzerini folyo ile kapatın, 180 derece ayarlı fırında 35 dakika pişirin
Folyoyu çıkarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
5 dakika daha pişirip kıyılmış maydanozla servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul