Konu
:
Bezelyeli Enginar 2
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Enginar 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Enginar 2
Bezelyeli Enginar Tarifi - Bezelyeli Enginar Yapılışı - Bezelyeli Enginar Nasıl Yapılır - Bezelyeli Enginar Malzemeleri
6 adet enginar
2 adet havuç
200 gr
iç bezelye
yarım bardak zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 limon
tuz
Enginarların kalın yaprakları çıkarılır
Tepelerinden kesilir
Ortadaki tüyler bıçakla temizlenir
Yaprakları dipten kesilir
Bundan sonra su dolu bir kabın içine alınan enginarlar limonla iyice ovulur
İnce doğranmış soğan ve bezelye enginarın göbeğine yerleştirilir, tencereye dizilen enginarlara zeytinyağı ve yarım bardak su ilave edilir
Kapağı kapatılır
Önce orta hararetli ocakta 5-6 dakika sonra kısık ateşte 35 dakika pişirilir
Ilık ya da soğuk olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul