Konu
:
Naneli Bezelye Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Bezelye Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Bezelye Püresi
Naneli Bezelye Püresi Tarifi - Naneli Bezelye Püresi Yapılışı - Naneli Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Naneli Bezelye Püresi Malzemeleri
MALZEMELER
300 gr iç bezelye
2 yumurta
Yarım su bardağı süt kreması
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tutam tarçın
3-4 dal nane
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün
2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin
2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın
Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın
Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın
Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Püreyi servis tabağına çıkarın
Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin
Bezelye ve taze nane ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul