Yalnız Mesajı Göster

Sebze Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Güveç



Sebze Güveç Tarifi - Sebze Güveç Nasıl Yapılır - Sebze Güveç Malzemeleri




Sebze Güveç


Malzemeler:

* 7-8 domates, kabuğu soyulup küp küp doğranmış

* 2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış

* 3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş

* 3 det patlıcan, küp küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış

* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

* Tane karabiber ve tuz

* 1 kilo kuzu kuşbaşı et

* 10-12 adet arpacık soğan

* 10 diş sarımsak


Hazırlanması:

* Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edin

* Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin

* Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizin Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin

* Tuzu ve karabiberi serpin En üstü domateslerle kapatın

* Güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatın 250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirin

* Sebzeler pişince servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla