Konu
:
Sebze Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Güveç
Sebze Güveç Tarifi - Sebze Güveç Nasıl Yapılır - Sebze Güveç Malzemeleri
Sebze Güveç
Malzemeler:
* 7-8 domates, kabuğu soyulup küp küp doğranmış
* 2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış
* 3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş
* 3 det patlıcan, küp küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tane karabiber ve tuz
* 1 kilo kuzu kuşbaşı et
* 10-12 adet arpacık soğan
* 10 diş sarımsak
Hazırlanması:
* Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edin
* Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin
* Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizin
Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin
* Tuzu ve karabiberi serpin
En üstü domateslerle kapatın
* Güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatın
250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirin
* Sebzeler pişince servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul