06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Kebap
Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı gravyer peyniri rendesi
- yarım kilo kuşbaşı et
Hazırlanışı:
Bir tencereye etleri alıp, suyunu çekinceye kadar kavurun İnce doğranmış soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyin Üzerini örtecek kadar kaynar suyu ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin
Kabakları kazıyıp rendeleyin ve bir tencereye alıp, suyunu çekinceye kadar pişirin Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp, unu ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun Sütü, kabakları ve tuzu üzerine ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Ocağın altını kapatıp, peynir rendesini ekleyin ve servis tabağına beğendiyi boşaltın Üzerine etleri yayıp sıcak olarak servis yapın
alıntı
|
|
|