Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Ebe Gümeci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Ebe Gümeci



MALZEMELER


1 demet ebegümeci

1 adet patates (küp küp doğranmış)

1 adet havuç (küp küp doğranmış)

2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)

2 yemek kaşığı pirinç

Yarım limonun suyu

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tozşeker, tuz




HAZIRLANIŞI



Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun


Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla