Konu
:
Pirinçli Ebe Gümeci
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Ebe Gümeci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Ebe Gümeci
MALZEMELER
1 demet ebegümeci
1 adet patates (küp küp doğranmış)
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tozşeker, tuz
HAZIRLANIŞI
Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın
Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun
Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun
Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın
Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin
Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul