Konu
:
Çevirme İspanak Kökü( Terbiyeli)
Yalnız Mesajı Göster
Çevirme İspanak Kökü( Terbiyeli)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çevirme İspanak Kökü( Terbiyeli)
Gereçler:
2 kg köklü ıspanak
250 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti
2 orta boy soğan
4 yemek kaşığı margarin
Tuz- karabiber
Terbiyesi
2 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1/2 bardak su
Yapılışı:
1
Ispanakların yalnız kök kısımlarını birer parmak uzunluğunda kesin
Köklerin üzerindeki topraklı kısımları hafifçe keserek düzeltin
Büyük olanları iki veya dörde bölün
Bol suya atarak 4-5 kere yıkayıp süzgeçten çıkatın
2
İki kaşık yağı bir tencerede eritin
Ispanak köklerini içine atıp biraz tuz serpin ve altüst yapın
Kapak örtülü olarak kısık ateşte hafif yumuşayana kadar bırakın
3
Etleri ince kıyılmış soğan ve kalan yağla ateşe koyun
Suyunu çekene kadar arada karıştırıp kısık ateşte pişirin
1 bardak sıcak su, tuz ve biber ekleyip 30 dk kaynatın
4
Etleri tencerenin ortasına toplayın; çevresine de ıspanak köklerini yerleştirin
Üzerine yeterince sıcak su ekleyin
Kısık ateşte 30 dk pişirin
5
Yumurta sarısı, limon suyu, un ve 1/2 bardak suyu birlikte karıştırın, ıspanağın üzerine döküp ateşten indirin
Tencerenin üzerine kenarlı bir tabağı kapatıp ters çevrilerek tabağa alın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul