Konu
:
Kabak Graten (Kıymalı)
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Graten (Kıymalı)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Graten (Kıymalı)
Gereçler:
1 kg orta büyüklükte sakız kabağı
kıyma içi:
150 gr yağsız kıyma
1 irice soğan
1 irice domates
Tuz- karabiber
1 yemek kaşığı margarin Beyaz sos:
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı margarin
1 1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri
Yapılışı:
1
İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun
Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin
Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin
2
Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin
Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın
Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın
Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın
3
Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun
Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin
4
Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun
Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin
Fırında üzerini kızartın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul