Yalnız Mesajı Göster

Kabak Graten (Kıymalı)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Graten (Kıymalı)



Gereçler:


1 kg orta büyüklükte sakız kabağı

kıyma içi:

150 gr yağsız kıyma

1 irice soğan

1 irice domates

Tuz- karabiber

1 yemek kaşığı margarin Beyaz sos:

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 tepeleme yemek kaşığı margarin

1 1/2 su bardağı süt

1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri




Yapılışı:


1 İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin


2 Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın


3 Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurunAzar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin


4 Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin Fırında üzerini kızartın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla