Konu
:
Etli Börülce
Yalnız Mesajı Göster
Etli Börülce
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Börülce
Etli Börülce Tarifi - Etli Börülce Yapılışı - Etli Börülce Nasıl Yapılır - Etli Börülce Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
300 gram börülce,
300 gram koyun eti (döş veya kuyruk sokumu tarafından),
1 kahve fincanı domates salçası
1 baş soğan,
1 tutam toz tarçın,
5 çorba kasığı zeytinyağı,
yeteri kadar et suyu,
tuz ve karabiber
Yapımı: Börülceleri bir gece önceden temizleyip taş ve darılarını ayıkladıktan sonra suda ıslatmalı
Bir tencereye zeytinyağıyle rendelenmiş soğanı koymalı ve orta ısılı bir ateşe oturtmalı
Tahta kaşıkla kavrulacak soğanların rengi dönünce küçük parçalara doğranmış ve iyice yıkanmış eti katmalı bir süre de birlikte kavurmalı
Et parçaları nar gibi kızarınca bir fincan ılık et suyunda eritilmiş domates salçasını katmalı
Biberiyle tarçını serpmeli
Birkaç defa karıştırdıktan sonra suyu süzülmüş börülceleri katmalı
Tenceredekilerin üstünü örtecek kadar et suyu dökmeli ve börülceleri ortadan az ısılı ateşte yavaş yavaş pişirmeli
Börülceler dağılmayacak kadar pişince tuzunu serpmeli ve bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten almalı
Yemeği servis tabağına almalı ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul