Yalnız Mesajı Göster

Hatay Usulü Lübiye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Lübiye



Lübiye Tarifi - Lübiye Yapılışı - Lübiye Nasıl Yapılır - Lübiye Malzemeleri

MALZEMELER

750 gr taze lübye

1 çay bardağı zeytinyağı

750 gr domates

1 adet kırmızı biber

Tuz

2 orta boy soğan


YAPILIŞI

İnce doğranmış soğan zeytinyağında öldürülür Üzerine ayıklanmış kesilip yıkanmış lübyeler eklenir, hafif sararıncaya kadar yağda döndürülür Kabukları soyulmuş domatesler ufak ufak doğranarak tuz ve biber ilavesiyle hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam eder Soğuk servis edilir


Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

Alıntı Yaparak Cevapla