Konu
:
Hatay Usulü Lübiye
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Usulü Lübiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Usulü Lübiye
Lübiye Tarifi - Lübiye Yapılışı - Lübiye Nasıl Yapılır - Lübiye Malzemeleri
MALZEMELER
750 gr
taze lübye
1 çay bardağı zeytinyağı
750 gr
domates
1 adet kırmızı biber
Tuz
2 orta boy soğan
YAPILIŞI
İnce doğranmış soğan zeytinyağında öldürülür
Üzerine ayıklanmış kesilip yıkanmış lübyeler eklenir, hafif sararıncaya kadar yağda döndürülür
Kabukları soyulmuş domatesler ufak ufak doğranarak tuz ve biber ilavesiyle hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam eder
Soğuk servis edilir
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul