Yalnız Mesajı Göster

Avignon Usulü Patlıcan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avignon Usulü Patlıcan



Avignon Usulü Patlıcan Tarigi - Avignon Usulü Patlıcan Yapılışı

Avignon usulü patlıcan malzemeleri


* 6 adet patlıcan

* 1-2 diş ezilmiş sarımsak

* 1 fincan süt

* 3 adet yumurta (çırpılmış)

* Zeytinyağı veya sıvı yağ

* Tuz

* Karabiber


Avignon usulü patlıcan tarifi


1 Patlıcanları kalın dilimler halinde doğrayıp tuzlayın Acı suyunun çıkması için süzülmeye bırakın

2 Zeytinyağı veya sıvı yağ ile tavada veya tencerede kapağı kapalı olarak, kavrulmasına müsaade etmeden, biraz öldürün

3 Patlıcanları kevgire alıp süzülmeye bırakın Bıçakla minik parçalar halinde doğrayacağınız veya çatalla ezeceğiniz patlıcanlara tuz, biber, sarımsak katıp karıştırın

4 Çırpılmış yumurtaları ve sütü ekleyin

5 Karışımı yağlanmış bir kaba aktardıktan sonra benmari usulüyle, kızgınca bir fırında 20-25 dakika pişirin (Benmari usulü : Su kaynayan bir kabın içine daha küçük boyda bir kap konur Bu kabın içinde, altta kaynayan suyun hararetiyle, sos, krema, sebze, vs pişirilir)

6 Fırından alınan yemeğin üzerine domatesli bir sos veya domates püresi eklenir İsterseniz, domates sosunu ayrı bir kap içinde de sofraya getirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla