Yalnız Mesajı Göster

Enginar Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Buğulama



Enginar Buğulama Tarifi - Enginar Buğulama Yapılışı - Enginar Buğulama Malzemeleri

Enginar buğulama malzemeleri (kişi başı)


* 1 orta boy enginar

* Önceden hazırlanmış sos veya mayonez

* Tuz


Enginar buğulama tarifi


1 Enginarların kalın yapraklarını çıkarın, dipteki sert kısmını da kesip alın

2 Yapraklar yumuşayıncaya kadar suda pişirin Ateşten çekmeden 5 dakika önce tuzlayın

3 İyice süzülmeleri için enginarları baş aşağı koyun


Öneriler : Sofraya getirilen enginarları sevdiğiniz bir sosla yiyebilirsiniz Sos yoksa bir kaseye biraz limon suyu, zeytinyağı ve tuz koyun Hepsini iyice çırptıktan sonra enginar yapraklarını bir sıvıya daldırarak da yiyebilirsiniz İçinde değerli mineraller bulunan enginar suyu ile iyi bir çorba yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla