Konu
:
Kabak Kayığında Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Kayığında Kuzu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Kayığında Kuzu
Kabak Kayığında Kuzu Tarifi - Kabak Kayığında Kuzu Yapılışı - Kabak Kayığında Kuzu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabak Kayığında Kuzu
Malzemeler :
3 Kabak
350 Gr
Kuzu Eti
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K
Domates Salçası
2 Domates
2 Biber
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Defne Yağrağı
Su
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz
Yaşmaya ve zeytinyağını ortasına koyup karıştırıyoruz
Tuzu unun üzerine serpiyoruz
Kıvamını alması için biraz su ekliyoruz
Yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Hamuru mayalanması için biraz dinlendiriyoruz
Kabakları ortadan ikiye bölüyoruz
İçine çizikler atıyoruz
Üzerini biraz geçen bir suda haşlıyoruz
Yarı kıvamda haşlandıktan sonra soğuk suya sokup biraz beklettikten sonra çıkartıyoruz
Soğuk sudan çıkan kabakların içini kaşık yardımıyla çıkartıp kabakları fırın kabına diziyoruz
Soğanı doğruyoruz
Sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz
Eti katıp kavurmaya devam ediyoruz
Domates salçası, defne yaprağı, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı katıp et kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz
Etimiz piştikten sonra tuzunu ekliyoruz
Soyulmuş domates ve biberleri küp küp doğrayıp ete ekliyoruz
Etimiz piştikten sonra kabakların içine dolduruyoruz
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul