06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Etli Bamya
Baharatlı Etli Bamya Tarifi - Baharatlı Etli Bamya Etli Bamya Yapılışı - Nasıl Yapılır - Baharatlı Etli Bamya Pişirme Süresi
İçindekiler:
500 Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
500 gr bamya (temizlenmiş)
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 çorba kaşığı köri
1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 diş büyük boy sarmısak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
300 ml su
2,5 çorba kaşığı esmer tozşeker
2 çorba kaşığı domates püresi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr taze patates (yıkanmış, 2`ye bölünmüş)
2 adet çubuk tarçın
3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
Tuz (arzu edilen miktarda)
Tarif:
• Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün
• Sarmısak, baharat karışımı, pul kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın Etleri katıp, iyice karıştırarak her taraflarını bulayın
• Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın
• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın Orta ateşte ve karıştırarak, hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5 dak pişirin ve bir tabağa alın
• Kalın dipli yayvan bir tencerede kalan yağı ısıtıp, patatesleri katın Orta ateşte ve karıştırarak, hafif altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
• Etleri, şekerli suyu, çubuk tarçını ve limon suyunu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve 10 dak pişirin
• Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayıp, etler pişinceye kadar, yaklaşık 10-15 dak daha pişirin
• Üzerine ceviz serperek servis yapın
|
|
|