Yalnız Mesajı Göster

Pilaska - Pleska

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilaska - Pleska



pilaska nedir - pilaska nasıl yapılırMalzemeler


600 gr pırasa

2 su bardağı mısır unu(iri çekilmiş bulabilirseniz)

1 su bardağı un

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı biber salçası

2 su bardağı su

1 çay kaşığı karbonat

3-4 damla limon suyu

Tuz


Hazırlanışı


Pırasalarınızı temizleyin,2-3 parmak eninde doğrayınYaklaşık 2 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,süzün fazla suyunu almak için sıkın


Pırasalar haşlanırken hamuru hazırlayalım,mısır unu,un,salça ,1 bardak ılık su, zeytin yağ ve tuzu derin karıştırma kabına alınEn son karbonatı ekleyin,limon suyu ile kabartın


Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile yüksek devirde,3 dk hamur özdeşleşinceye kadar karıştırın


Hamuru 2ye bölün (Benim hamurum 680 gr oldu)Pişirme kabınızı 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı ile yağlayınHamurun 1yarısını parça parça elinizle bastırarak tepsiye yayınHaşlanmış pırasaları harcın üstüne yayınDiğer yarısına 1 bardak su ekleyerek mikserle çarparak hamuru kıvamını akışkan hale getirinPırasaların üstüne homojen şekilde akıtın


200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla