Konu
:
Pilaska - Pleska
Yalnız Mesajı Göster
Pilaska - Pleska
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilaska - Pleska
pilaska nedir - pilaska nasıl yapılırMalzemeler
600 gr pırasa
2 su bardağı mısır unu(iri çekilmiş bulabilirseniz)
1 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
3-4 damla limon suyu
Tuz
Hazırlanışı
Pırasalarınızı temizleyin,2-3 parmak eninde doğrayın
Yaklaşık 2 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,süzün fazla suyunu almak için sıkın
Pırasalar haşlanırken hamuru hazırlayalım,mısır unu,un,salça ,1 bardak ılık su, zeytin yağ ve tuzu derin karıştırma kabına alın
En son karbonatı ekleyin,limon suyu ile kabartın
Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile yüksek devirde,3 dk hamur özdeşleşinceye kadar karıştırın
Hamuru 2ye bölün (Benim hamurum 680 gr oldu)
Pişirme kabınızı 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı ile yağlayın
Hamurun 1
yarısını parça parça elinizle bastırarak tepsiye yayın
Haşlanmış pırasaları harcın üstüne yayın
Diğer yarısına 1 bardak su ekleyerek mikserle çarparak hamuru kıvamını akışkan hale getirin
Pırasaların üstüne homojen şekilde akıtın
200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul