Konu
:
Kahvaltılık Mezeler
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Mezeler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Mezeler
kahvaltılık tarifler - kahvaltılık meze tarifleri
/kahvaltilikoh1wfa08z6
jpg
Malzemeler:
1 kg
patlıcan
1 kg
havuç
1,5 kg
domates
500 gr
kırmızı biber
yeterince zeytinyağı
sarımsak
tuz
Hazırlanışı:
1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın
Renedeleyin
Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin
Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın
2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin
Bir tarafta közlenmiş biber ve patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün
Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın
3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz
domatesleri 4'e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın
Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin
4- Tüm malzemeleri karıştırın
Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve
havuçları karıştırın
İçine yeterince tuz,
istendiği oranda sarımsak misal 5-6 diş (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın
5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın
Fırını 150 dereceye getirin
30 dakikada bir çıkarıp karıştırın
Suyunu çekmesi gerekiyor
3 defa çıkarıp karıştırın
Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı
6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin
Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin
(Çok yaptığınızda bir kısmını buzlukta tutup,
kullanacağınız zaman çıkartabilirsiniz)
Yeşil Biberli Kroket
Malzemeler:(4-6 kişilik)
2 yemek kaşığı krem peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dilim pastırma
10 adet orta boy etli yeşil biber (ikiye bölünmüş)
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı ekmek kırıntısı
Kızartmak için yağ ve galeta unu
Yapılışı:
Harcımız için krem peynir,
kaşar peyniri ve küçülttüğümüz pastırmayı ayırıyoruz
Biberleri ortadan yarıya bölüp
çekirdeklerini çıkarıyoruz
Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp,
kuru ekmek kırıntılarını ekliyoruz
İyice karıştırdıktan sonra peynirleri ve pastırmayı ilave ediyoruz
Tepsiye dizdiğimiz biberlerin içine harcı dolduruyoruz ve
iki tarafına da çok az galeta unu serpiyoruz
Isıtılmış kızgın yağda kızartıyoruz ve sıcak servis ediyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul