Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Piyaz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Piyaz



Vejetaryen Piyaz Tarifi - Vejetaryen Piyaz Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 bardak kuru fasulye

3 bardak sıcak su

3 katı haşlanmış yumurta

1 büyük soğan

1 büyük domates

1 dolmalık biber

1/2 bardak kıyılmış maydanoz

1/2 bardak kıyılmış dereotu (veya 1 tatlı kaşığı kuru dereotu)

1 tatlı kaşığı karabiber

8-10 tane siyah zeytin, üste konmak için


Geceden 2 bardak soğuk suyla fasulyeleri ıslatın

Yıkayıp, iki bardak suda iyice yumuşak olana kadar haşlayın (Eğer gerekirse daha su ekleyin, fasulyeler iyice yumuşak olmalı ama erimemelidir)

Suyunu süzdürün ve salata kasesine veya derince bir kaba alın İnce ince halka halinde kesilmiş soğanı tuzlayıp mıncıklayın, acısını alın

Sonra yıkayıp, süzün

Suyu süzülmüş ve soğumuş fasulyelere soğanları ekleyin

Domatesleri ince ince, dolmalık biberi küçük doğrayın ve dereeotu,

maydanoz, soğan ve fasulyelerle karıştırın

Katı haşlanmış yumurtaları küçük küçük parçalara böldükten sonra fasulye ve soğanların üzerine koyun

Tuz ve biberini serpiştirip, ayrı ayrı bir kapta iyice karıştırılmış sirke ve yağı da ekleyin

En son zeytinleri koyun

Alıntı Yaparak Cevapla