Konu
:
Vejetaryen Piyaz
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Piyaz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Piyaz
Vejetaryen Piyaz Tarifi - Vejetaryen Piyaz Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 bardak kuru fasulye
3 bardak sıcak su
3 katı haşlanmış yumurta
1 büyük soğan
1 büyük domates
1 dolmalık biber
1/2 bardak kıyılmış maydanoz
1/2 bardak kıyılmış dereotu (veya 1 tatlı kaşığı kuru dereotu)
1 tatlı kaşığı karabiber
8-10 tane siyah zeytin, üste konmak için
Geceden 2 bardak soğuk suyla fasulyeleri ıslatın
Yıkayıp, iki bardak suda iyice yumuşak olana kadar haşlayın (Eğer gerekirse daha su ekleyin, fasulyeler iyice yumuşak olmalı ama erimemelidir
)
Suyunu süzdürün ve salata kasesine veya derince bir kaba alın
İnce ince halka halinde kesilmiş soğanı tuzlayıp mıncıklayın, acısını alın
Sonra yıkayıp, süzün
Suyu süzülmüş ve soğumuş fasulyelere soğanları ekleyin
Domatesleri ince ince, dolmalık biberi küçük doğrayın ve dereeotu,
maydanoz, soğan ve fasulyelerle karıştırın
Katı haşlanmış yumurtaları küçük küçük parçalara böldükten sonra fasulye ve soğanların üzerine koyun
Tuz ve biberini serpiştirip, ayrı ayrı bir kapta iyice karıştırılmış sirke ve yağı da ekleyin
En son zeytinleri koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul