Konu
:
Şafak Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Şafak Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şafak Püresi
Malzemeler
50 gr
Yağ
Yarım kilo kırmızı mercimek
4 su bardağı su
Yarım adet orta boy havuç
1 adet iri soğan
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çorba kaşığı çörek otu
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri için
25 gr
Yağ
Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı
Kırmızı mercimeği ayıklayalım ve birkaç su yıkayalım
Basınçlı bir tencereye alıp üzerine doğranmış havuç, tuz ve 4 su bardağı su ekleyelim
Mercimek hamur gibi olana dek pişirelim
Başka bir tencerede Yağ’ı eritelim
Üzerine rendelenmiş soğanı ve limon kabuğunu ekleyerek malzemeyi pembeleştirelim ve pürüzsüz bir görünüm kazandıralım
Üzerine çörek otunu ve kimyonu ekleyip karıştıralım
Mercimekli püreyi servis tabağına alalım
Üzeri için; Yağ’ı eritip kırmızıbiber ekleyelim
Hemen ateşten alıp pürenin üzerine gezdirelim
Soğuk servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul