06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tabule

Malzemeler:
225 g ince bulgur
50 g maydanoz, doğranmış
8 taze soğan, doğranmış
4 yemek kaşığı limon suyu
2 büyük domates
40 g taze nane yaprağı
2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber
Hazırlanması:
1-Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın Tüm suyunun akmasını sağlayın
2-Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin Eğer zamanınız varsa buzdolabında 1 saat bekletin
3-Bu arada domatesleri soyun Çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın Bulgurlu karışımınıza domatesleri, salatalıkları, naneyi, zeytinyağını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın
|
|
|