Yalnız Mesajı Göster

Havuç Yoğurtlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Yoğurtlaması






Malzemeler;

*1 kg havuç

*2 çorba kaşığı zeytinyağı

*200-250 gr yoğurt ( arzuya göre artırılıp, azaltılabilir)

*2 diş dövülmüş sarmısak

*tuz
Hazırlanışı;

1Havuçları yıkayın ve üstünü ince bir şekilde soyun Soyucu /doğrayıcı aletle boylamasına ince ve uzun şeritler halinde doğrayın

2Zeytinyağı ve tuz ile birlikte, havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun

3Yumuşayan havuçların iyice soğumasını bekleyin

4Sarmısakları yoğurt ile birlikte çırpın ve soğuyan havuçlara katarak karıştırın

5Servis tabağına alacağınız havuç yoğurtlamasını, ince doğranmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla