Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Şalgam Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Şalgam Kızartması



Yoğurtlu Şalgam Kızartması Tarifi - Yoğurtlu Şalgam Kızartmasının Yapılışı - Yoğurtlu Şalgam Kızartması Nasıl Yapılır - Meze Tarifleri


Malzemler:


1 kg şalgam

250 gr yoğurt

2-3 diş sarımsak

Tuz


Yapılışı:


1- Şalgamların kabukları soyulup dilim dilim doğranır Tencereye konup su ve tuz ilave edilip haşlanır

2- Şalgamlar yumuşayınca ateşten alınıp, suyu süzdürülür Tavada sıvıyağ kızdırılıp, şalgamların iki tarafı nar gibi kızartılır Delikli kepçe ile yağı süzdürülerek servis tabağına alınır

3- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Et yemekleri yanında garnitür olarak kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla