Yalnız Mesajı Göster

Naneli Bezelye Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Bezelye Püresi



Bezelye Püresi Tarfi - Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Püre Bezelye
Malzemeler:


300 gr iç bezelye

2 yumurta

Yarım su bardağı krema

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

1 tutam tarçın

3-4 dal nane

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Yapılışı:


1 İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin 2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın


2 Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın


3 Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın


4 Püreyi servis tabağına çıkarın Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin Bezelye ve taze nane ile süsleyin Servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla