Konu
:
Naneli Bezelye Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Bezelye Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Bezelye Püresi
Bezelye Püresi Tarfi - Bezelye Püresi Nasıl Yapılır - Püre Bezelye
Malzemeler:
300 gr iç bezelye
2 yumurta
Yarım su bardağı krema
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tutam tarçın
3-4 dal nane
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Yapılışı:
1
İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün
2 çorba kaşığı kadarını ayırıp bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin
2 yumurta, süt kreması, kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın
2
Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın
Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın
3
Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında benmari usulü 15 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
4
Püreyi servis tabağına çıkarın
Limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin
Bezelye ve taze nane ile süsleyin
Servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul