Konu
:
Naneli Biberli Haydari
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Biberli Haydari
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Biberli Haydari
Haydari Tarifi - Haydari Nasıl Yapılır - Biberli Haydari
Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr Süzme Yoğurt
3 diş sarımsak
Bir tutam taze nane
4 adet renkli biberler(sarı, kırmızı veya yeşil)
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam akdeniz yeşilliği
Bir tutam maydanoz
Tuz
Yapılışı
Biberler 180 °C’lik fırında 10 dakika pişrilir ve kabukları soyularak jülyen (kibrit çöpü şeklinde) kesilir
Daha sonra bir tavaya tereyağ koyularak kızdırılır
Sarmısaklar soyularak çok minik küpler şeklinde doğranıp biberlerle birlikte tavada sotelenmeye başlanır
En son nane eklenip kenara soğumaya alınır
Daha sonra bu karışım
süzme yoğur’ta eklenip karıştırılır
Bir servis kasesinin kenarlarına Akdeniz yeşillikleri dizilerek içerisine hazırlamış olduğumuz haydari koyularak maydanoz ile süslenip servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul