Konu: Tahinli Ezme
Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Ezme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Ezme



Ezme Tarifi - Tahinli Meze - Ezme Nasıl Yapılır - İtalyan Usulü Meze
Malzemeler:


15 g (1 çorba kaşığı) maydanoz yaprağı

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 kepek ekmeği dilimi (kabuklan alınıp, küçük küpler halinde doğranmış)

1 1/4 su bardağı tahin

4 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

350 g yağsız beyazpeynir

bir tutam tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber


Maydanoz, sarmısak ve kepek ekmeği küplerini blendıra koyup, ufalanmış ekmekiçi kıvamı alıncaya kadar karıştırın

Tarifi:


Tahin, limon suyu, beyazpeynir, tuz ve karabiberi ekleyip, kalın bir hamur haline gelinceye kadar yeniden karıştırın (ezmeyi tadıp, gerekiyorsa biraz daha karabiber ya da limon suyu ekledikten sonra yeniden karıştırın) Ezmeyi küçük servis kâselerine boşaltıp, servis yapın


NOT: ORTADOĞU VE TÜRK MUTFAĞINDAKİ HUMUSU ANDIRAN BU EZME, YANINDA KIZARMIŞ EKMEK DİLİMLERİ YA DA SICAK PİDEYLE SERVİS YAPILABİLİR



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla