06-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Antep Ezmesi
Antep Ezme Tarifi - Antep Ezmesi Nasıl Yapılır - Yılbaşı Menüsü için Antep EzmesiYılbaşı menüsünde hindi yemekleri ile birlikte bulunması gereken mezeler olmazsa olmazdır
GEREKLİ MALZEMELER
- 5 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 4 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 2 çorba kaşığı pul biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- 3 çorba kaşığı biber salçası
- 4 çorba kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI
Ziyafet sofralarının başroldeki mezesi ezmedir ve yapması biraz zahmetlidir ama sonuca değer Kabuğu soyulmuş domates, kuru soğan, taze soğan, yeşil biber, maydanozu bıçak ile incelterek ya da robotta çekerek suyu süzdürülür Robot kullanmak işimizi kolaylaştıracaktır ama malzemeleri sulandıracağı için lezzet kaybına uğrar
Kalan diğer malzemeleri (zeytinyağı, biber salçası, domates saçlası, limon suyu, nar ekşisi, pul biber ve tuz) ilave ederek karıştırınız Malzemeler karıştıktan sonra acı ayarına bakın, birkaç saat dolapta dinlendirip servis edin
alıntı
|
|
|