Yalnız Mesajı Göster

Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata



Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Tarifi - Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Yapılışı - Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Nasıl Yapılır - Oktay Usta Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata

Malzeme Listesi:


1,5 Su B Un

1 Yumurta

1 Çay K Tuz

1 Çorba K Çörekotu


Pane Tavuğu İçin:

1 Tavuk Göğsü

1 Yumurta

1 Çay B Süt

1 Çay B Soda

Galeta Unu

Un

Tuz

Karabiber


Kızartmak İçin:

Sıvıyağ


Salatası İçin:

Marul

Roka

Fesleğen

Maydanoz

Soya Filizi

Çeri Domates

Limon

Zeytinyağı


Hazırlanışı:


Pane tavuğu için, tavuk göğsünü jülyen kesim doğruyoruz Karıştırma kabına alıyoruz Tuz, karabiber, süt ve sodayı döküp karıştırıyoruz En az yarım saat soslu bir şekilde tavuğu dinlendiriyoruz


Hamur çanağı için, unu karıştırma kabına koyuyoruz Tuz ve çörekotunu koyup unla karıştırıyoruz Ortasını açıp yumurtayı kırıyoruz Biraz su döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz


15 dakika dinlendiriyoruz Orta boy bir kek kalıbının dış kısmını yumuşak margarin ile iyice yağlıyoruz Fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kalıbı koyuyoruz Dinlenen hamuru ince bir şekilde açıyoruz


Yağlanmış kalıbın dışına hamuru koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Pişen hamuru fırından çıkarıp kalıbından çıkartıyoruz Servis tabağına ters çevirip koyuyoruz


Salatası için, iri kıyılmış marul, roka, fesleğen, maydanozu karıştırma kabına alıyoruz Soya filizi, 1 limon suyu ve zeytinyağını katıp karıştırıyoruz Panesi için, sosta beklettiğimiz taukları süzüyoruz


Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpıyoruz Tavukları önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz Hamur çanağının içine hazırlamış olduğumuz yeşillikleri koyuyoruz


Üzerine çeri domates ve paneli kızarmış tavukları koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla