06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata
Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Tarifi - Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Yapılışı - Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata Nasıl Yapılır - Oktay Usta Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata
Malzeme Listesi:
1,5 Su B Un
1 Yumurta
1 Çay K Tuz
1 Çorba K Çörekotu
Pane Tavuğu İçin:
1 Tavuk Göğsü
1 Yumurta
1 Çay B Süt
1 Çay B Soda
Galeta Unu
Un
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Salatası İçin:
Marul
Roka
Fesleğen
Maydanoz
Soya Filizi
Çeri Domates
Limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Pane tavuğu için, tavuk göğsünü jülyen kesim doğruyoruz Karıştırma kabına alıyoruz Tuz, karabiber, süt ve sodayı döküp karıştırıyoruz En az yarım saat soslu bir şekilde tavuğu dinlendiriyoruz
Hamur çanağı için, unu karıştırma kabına koyuyoruz Tuz ve çörekotunu koyup unla karıştırıyoruz Ortasını açıp yumurtayı kırıyoruz Biraz su döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
15 dakika dinlendiriyoruz Orta boy bir kek kalıbının dış kısmını yumuşak margarin ile iyice yağlıyoruz Fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kalıbı koyuyoruz Dinlenen hamuru ince bir şekilde açıyoruz
Yağlanmış kalıbın dışına hamuru koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Pişen hamuru fırından çıkarıp kalıbından çıkartıyoruz Servis tabağına ters çevirip koyuyoruz
Salatası için, iri kıyılmış marul, roka, fesleğen, maydanozu karıştırma kabına alıyoruz Soya filizi, 1 limon suyu ve zeytinyağını katıp karıştırıyoruz Panesi için, sosta beklettiğimiz taukları süzüyoruz
Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpıyoruz Tavukları önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz Hamur çanağının içine hazırlamış olduğumuz yeşillikleri koyuyoruz
Üzerine çeri domates ve paneli kızarmış tavukları koyup servis ediyoruz
|
|
|