Konu
:
Söğürme
Yalnız Mesajı Göster
Söğürme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Söğürme
Domatesli Patlıcan Ezmesi - Domatesli Patlıcan Ezmesi Tarifi - söğürme nasıl yapılır - kahvaltılık tarifler
Malzemeler
6-7 tane közlenmiş patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma ya da küçük doğranmış kuşbaşı et
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (kıyma için)
3-4 tane domates (rendelenmiş)
3 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı (patlıcanlar için)
Tuz, kırmızı biber
Hazırlanışı
Öncelikle olarak patlıcanı közlüyoruz
Közlenmiş patlıcanları soğuduktan sonra soyun ve minik minik doğrayın
Tereyağını tencereye alın, erittikten sonra doğranmış patlıcanları tencereye alıp çok az kavurun
Diğer kenarda orta yağlı kıymayı tencereye alın ve sıvı yağla kavurun
Rendelediğiniz domatesi kıymanın içine atın
Bir süre piştikten sonra ezilmiş sarımsağı, tuz ve kırmızı biberi atın
Servis tabağına önce patlıcan sonra da kıymalı domates karışımını ekleyin
Afiyet olsun
Not: Kilis, Antep yöresinden anneanneme ait bir tariftir, yeni nesil olarak ben de yapıyorum, çok leziz, muhakkak deneyin
Yanında cacıkla servis edin
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul