Yalnız Mesajı Göster

Kuşkonmaz Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşkonmaz Salatası



MALZEME


500'er g beyaz ve yeşil kuşkonmaz,

tuz,

2-3 tatlı kaşığı şeker,

2 tatlı kaşığı tereyağı,

200 g dilimlenmiş pastırma,

1 taze soğan,

2 çorba kaşığı yeşil kabak çekirdeği,

1 kıvırcık salata,

4 çorba kaşığı sirke,

karabiber,

2-3 çorba kaşığı kabak çekirdeği yağı,

3 çorba kaşığı bitkisel yağ


tarifi


1 Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin

2 Kuşkonmazları boyuna ve ortadan kesin

3 15 litre tuzlu su kaynatın, suya birer tatlı kaşığı şeker ve tereyağı katın Kuşkonmazları haşlayın Beyazları yaklaşık 15 dakika, yeşilleri 8-10 dakika Kuşkonmazları sudan çıkartın ve süzülmeye bırakın

4 Pastırmayı doğrayın

5 Soğanı ayıklayarak kıyın Kabak çekirdeklerini kıyın Kıvırcık salatayı ayıklayarak yıkayın ve parçalayın

6 Sirkeyi tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile karıştırın, yağları yavaş yavaş katın Sosu iyice çırpın Kıyılmış soğan ilave edin, 3 kaşık kuşkonmaz suyu karıştırın

7 Sebzeleri pastırma ve salata ile karıştırın, sos dökün, kabak çekirdeklerini serpiştirin Ilık olarak, esmer köy ekmeği ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla