Konu
:
Merulcan Mezesi
Yalnız Mesajı Göster
Merulcan Mezesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merulcan Mezesi
Merulcan Mezesi Tarifi - Merulcan Mezesinin Yapılışı - Merulcan Mezesi Nasıl Yapılır
Malzemeler :
Yarım kilo merulcan
1 adet büyük boy soğan
Yeterince zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Yapılışı:
Merulcan giresun yöresine ait ağza göre taze diken ucu anlamına gelir
Oldukça lezzetli bir ot olan merulcan özellikle fındık bahçelerinde bahar aylarında kendiliğinden yetişen dikenli bir bitkidir
Merulcanları iyice temizleyin
Daha sonra bol su alabilecek büyükçe bir tencere içerisinde iyice haşlayın
İyice haşlanan merulcanları süzgeç yardımı ile bir kap içerisine alıp bekletmeye alın
Daha sonra bir tava içerisine zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanları atın
Soğanlar pembeleşip ölünceye kadar kavurun
Üzerine ince ince kıydığınız merulcanları atın ve 10 dakika kadar daha kavurun
Üzerine pul biber ve tuz eklemeyi unutmayın
Not:Merulcan Karadeniz yöresine ait dikenli bir ot
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul