Konu
:
Ciğer Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Ezmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Ezmesi
Malzeme :
15 tane (250 gr
) tavuk ciğeri
6 çorba kaşığı (silme) tereyağı veya margarin
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım demet maydanoz
3 lop yumurta
Yapılışı :
Bir tencereye 3 kaşık yağ koyun ve içine yıkanıp suları süzülmüş ciğerleri atın
Ciğerlerin iki yanları iyice pembeleşinceye kadar 10 - 15 dakika kavurun
Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın
Soğuyan ciğerleri et makinasından geçirin
Sonra kalan yağı yumuşatarak ciğerlere ilâve edin
Biber, tuz, ve kıyılmış maydanozu ilâve edip tahta kaşıkla iyice karıştırın
Sonra tabağa yerleştirip çevresine yuvarlak dildiğiniz yumurtaları dizin
Bunu soğuk büfeli davetlerde, minik san-diviç ekmeklerinin üstüne sürerek de servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul