06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Garnitürlü Koyun Başı
malzemeler
• 1 koyun başı
• 1 kilo patates
• 2 soğan
• 1 demet maydanoz
• kırmızıbiber
• karabiber, tuz
tarifi
1- Koyun başı yüzüldükten sonra burun kısmını kırarak atılır Bol su ile iyice yıkadıktan sonra bol sıcak suyun içinde de iyice yıkayıp, düdüklü tencerede veya normal bir tencerede pişirilir
2- Piştikten sonra etleri kemiklerinden ayrıp, bir tabağa koyulur Tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave ederek, iyice kanştınp servis tabağının ortasına yerleştirilir
3- Patatesleri soyup kibrit çubuğu uzunluğunda doğrayıp, kızgın yağda kızartıp, etin etrafına yerleştirilir
4- Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, tuzla ovup, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır Bunları da patateslerin etranna yuvarlak olarak yerleştirin ve servis yapılır
|
|
|