Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Koyun Başı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Koyun Başı



malzemeler


• 1 koyun başı

• 1 kilo patates

• 2 soğan

• 1 demet maydanoz

• kırmızıbiber

• karabiber, tuz

tarifi


1- Koyun başı yüzüldükten sonra burun kısmını kırarak atılır Bol su ile iyice yıkadıktan sonra bol sıcak suyun içinde de iyice yıkayıp, düdüklü tencerede veya normal bir tencerede pişirilir

2- Piştikten sonra etleri kemiklerinden ayrıp, bir tabağa koyulur Tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave ederek, iyice kanştınp servis tabağının ortasına yerleştirilir

3- Patatesleri soyup kibrit çubuğu uzunluğunda doğrayıp, kızgın yağda kızartıp, etin etrafına yerleştirilir

4- Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, tuzla ovup, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır Bunları da patateslerin etranna yuvarlak olarak yerleştirin ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla