Yalnız Mesajı Göster

Ekşili Ciğer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Ciğer



Malzeme :

1 tane koyun karaciğeri

3-4 tane hıyar turşusu

4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarmısak

3-4 dal maydanoz

1 domates

2 çorba kaşığı sirke

karabiber, tuz

Yapılışı :

Temizlenip yıkanarak kurulanan ve zarı soyulan ciğer, yarım parmak kalınlığında dilimlere ayrılır Dilimlerin enli olmaması için bıçak yatık şekilde tutulur Soyulan domates ve kornişon ayrı olarak ince ince kıyılır Sarmısak ayıklanır, çentilir Yemekten yarım saat kadar önce ciğer, tuzu - biberi konulduktan sonra una bulanır Büyükçe bir tavada 5 kaşık zeytinyağı hafifçe kızdırılır Ciğerin hepsi birden tavaya konur Fazla kurutmadan, yağı da yakılmadan kızartılır ve bir tabağa alınır Sonra tavanın içine 2 kahve kaşığı un konur Birkaç dakika karıştırdıktan sonra domates ve sarmısak katılır Biraz da bu şekilde karıştırılıp 1,5 bardak su, sirke ve kornişon eklenir Biraz daha tuz konur Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ciğerin üzerine dökülür Kıyılmış maydanoz da serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla