Konu
:
Ekşili Ciğer
Yalnız Mesajı Göster
Ekşili Ciğer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşili Ciğer
Malzeme :
1 tane koyun karaciğeri
3-4 tane hıyar turşusu
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
3-4 dal maydanoz
1 domates
2 çorba kaşığı sirke
karabiber, tuz
Yapılışı :
Temizlenip yıkanarak kurulanan ve zarı soyulan ciğer, yarım parmak kalınlığında dilimlere ayrılır
Dilimlerin enli olmaması için bıçak yatık şekilde tutulur
Soyulan domates ve kornişon ayrı olarak ince ince kıyılır
Sarmısak ayıklanır, çentilir
Yemekten yarım saat kadar önce ciğer, tuzu - biberi konulduktan sonra una bulanır
Büyükçe bir tavada 5 kaşık zeytinyağı hafifçe kızdırılır
Ciğerin hepsi birden tavaya konur
Fazla kurutmadan, yağı da yakılmadan kızartılır ve bir tabağa alınır
Sonra tavanın içine 2 kahve kaşığı un konur
Birkaç dakika karıştırdıktan sonra domates ve sarmısak katılır
Biraz da bu şekilde karıştırılıp 1,5 bardak su, sirke ve kornişon eklenir
Biraz daha tuz konur
Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ciğerin üzerine dökülür
Kıyılmış maydanoz da serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul