Konu
:
Dana Böbregi Limon Soslu
Yalnız Mesajı Göster
Dana Böbregi Limon Soslu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Böbregi Limon Soslu
Malzemeler
30 gr (2 çorba kasigi) Tereyagi
3 Dana Böbregi (yaglari temizlenip yikanmis)
Sosu:
30 gr (2 çorba kasigi) Tereyag
2 Çorba Kasigi Un
300 gr (1 1/2 su bardagi) Süt
1 Limon Kabugunun Rendesi
1 Kahve Kasigi
Kekik
1 1/2 Limonun Suyu
Garnitürü:
4 Dilim Limon (ikiye bölünmüs)
8 Sap Maydanoz
Tarifi
Limon soslu dana böbregi, hafif bir ögle yemegi yada yaninda taze fasulye ve havuçla lezzetli bir aksam yemegi olarak servis edilebilir
Büyük bir tavada 2 çorba kasigi tereyagi eritiniz
Köpükleri sönüp yag kizinca böbrekleri koyup 4 dakika alt üst ederek kizartiniz
Sonra atesi kisip, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kizartiniz
Tavayi atesten aliniz
Böbrekleri bir tahtanin üstüne koyup, keskin bir biçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde dograyiniz
Böbrek dilimlerini yeniden tavaya alip, ara sira karistirarak 20 dakika daha pisiriniz
Tavayi atesten alip böbrekleri, altina kagit peçete serilmis bir servis tabagina aktariniz
Tabagin üstünü alüminyum kagidiyla örterek, sicak kalmalarini saglayiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul