Yalnız Mesajı Göster

Dana Böbregi Limon Soslu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Böbregi Limon Soslu



Malzemeler

30 gr (2 çorba kasigi) Tereyagi

3 Dana Böbregi (yaglari temizlenip yikanmis)
Sosu:

30 gr (2 çorba kasigi) Tereyag

2 Çorba Kasigi Un

300 gr (1 1/2 su bardagi) Süt

1 Limon Kabugunun Rendesi

1 Kahve Kasigi

Kekik

1 1/2 Limonun Suyu
Garnitürü:

4 Dilim Limon (ikiye bölünmüs)

8 Sap Maydanoz

Tarifi


Limon soslu dana böbregi, hafif bir ögle yemegi yada yaninda taze fasulye ve havuçla lezzetli bir aksam yemegi olarak servis edilebilir

Büyük bir tavada 2 çorba kasigi tereyagi eritiniz Köpükleri sönüp yag kizinca böbrekleri koyup 4 dakika alt üst ederek kizartiniz Sonra atesi kisip, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kizartiniz Tavayi atesten aliniz

Böbrekleri bir tahtanin üstüne koyup, keskin bir biçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde dograyiniz Böbrek dilimlerini yeniden tavaya alip, ara sira karistirarak 20 dakika daha pisiriniz Tavayi atesten alip böbrekleri, altina kagit peçete serilmis bir servis tabagina aktariniz Tabagin üstünü alüminyum kagidiyla örterek, sicak kalmalarini saglayiniz

Alıntı Yaparak Cevapla