Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Mantarlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Mantarlı



Malzemeler:


750 gr Dana Ciğeri (ince dilimleıımiş)

3 Çorba Kaşığı Limon Suyu

90 gr (6 çorba kaşığı) Tereyağ

2 Orta Boy Soğan (dilimlenmiş)

2 Diş Sarmısak (dövülmüş)

500 gr Domates (kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış)

4 Orta Boy Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)

1 Tatlı Kaşığı Kekik

4 Çorba Kaşığı Un (içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılmış)


HAZIRLANIŞI :


Davetlerinizde çok beğenilecek olan mantarlı ciğeri patates ve taze sebze ile servis edebilirsiniz

Ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30 dakika bekletiniz Bu arada büyük bir tavada tereyağının 1/3'ünü eritip, köpüğü kaybolunca, soğan ve sarmısağı katınız 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kızartınız

Domates ve mantarlarla kekiğİ de tavaya koyup 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriniz Ateşi kıstıktan sonra tavanın ağzını kapayıp, sosu 30 dakika pişiriniz

Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına bulayınız (unun fazlasını silkerek atınız)

Bir başka büyük tavada, kalan tereyağı eritiniz Köpüğü kaybolunca, ciğerlerin birkaç dilimini atıp her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızarttıktan sonra, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz Bütün ciğerler kızartılıp bir servis tabağına dizildikten sonra, üstlerine sosu dökerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla