Konu
:
Ciğer Mantarlı
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Mantarlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Mantarlı
Malzemeler:
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimleıımiş)
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
90 gr (6 çorba kaşığı) Tereyağ
2 Orta Boy Soğan (dilimlenmiş)
2 Diş Sarmısak (dövülmüş)
500 gr Domates (kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış)
4 Orta Boy Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Kekik
4 Çorba Kaşığı Un (içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber karıştırılmış)
HAZIRLANIŞI :
Davetlerinizde çok beğenilecek olan mantarlı ciğeri patates ve taze sebze ile servis edebilirsiniz
Ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30 dakika bekletiniz
Bu arada büyük bir tavada tereyağının 1/3'ünü eritip, köpüğü kaybolunca, soğan ve sarmısağı katınız
5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kızartınız
Domates ve mantarlarla kekiğİ de tavaya koyup 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriniz
Ateşi kıstıktan sonra tavanın ağzını kapayıp, sosu 30 dakika pişiriniz
Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına bulayınız (unun fazlasını silkerek atınız)
Bir başka büyük tavada, kalan tereyağı eritiniz
Köpüğü kaybolunca, ciğerlerin birkaç dilimini atıp her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızarttıktan sonra, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz
Bütün ciğerler kızartılıp bir servis tabağına dizildikten sonra, üstlerine sosu dökerek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul