Konu
:
Paçalı Tirit
Yalnız Mesajı Göster
Paçalı Tirit
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paçalı Tirit
Paçalı Tirit Tarifi - Paçalı Tirit Nasıl Yapılır - Paçalı Tirit Malzemeleri
Malzemeler
• 4 koyun paçası
• Tam veya yarım ekmek dilimleri
• 1 yumurta
• 1 limon
• 3 kaşık yağ
• Biber
• Tuz
Paçalı Tirit
Paçalı Tirit Tarifi
1- Temizlenmiş paçalar, düdüklü tencerede pişirilir
Soğuyunca paçaları çıkartıp kemiklerinden ayrılır
2- Ekmek dilimleri ızgarada kızartıldıktan sonra geniş bir servis tabağına dizilir
Sıcak paça suyundan bir kepçe ayrılıp bir kenara bırakılır
3- Paça suyu ekmeklerin üstünde gezdirilip ve kaşıkla bastırılarak ekmeklere iyice çektirilir
Biraz bekletilip paçanın etleri üstüne dizilir
4- Çırpılmış yumurtaya, limon suyu ve 1 kaşık paça suyu katılır tekrar çırpılır
Ayrılan bir kepçe paça suyu da ilave edilip paçanın üzerinde gezdirilir
5- Yağda kızdırılan biberle üzeri süslenerek servis yapılır
Not: Tiridi parça olarak artmış bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul