Yalnız Mesajı Göster

Paçalı Tirit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paçalı Tirit



Paçalı Tirit Tarifi - Paçalı Tirit Nasıl Yapılır - Paçalı Tirit Malzemeleri



Malzemeler


• 4 koyun paçası

• Tam veya yarım ekmek dilimleri

• 1 yumurta

• 1 limon

• 3 kaşık yağ

• Biber

• Tuz

Paçalı Tirit


Paçalı Tirit Tarifi

1- Temizlenmiş paçalar, düdüklü tencerede pişirilir Soğuyunca paçaları çıkartıp kemiklerinden ayrılır

2- Ekmek dilimleri ızgarada kızartıldıktan sonra geniş bir servis tabağına dizilir Sıcak paça suyundan bir kepçe ayrılıp bir kenara bırakılır

3- Paça suyu ekmeklerin üstünde gezdirilip ve kaşıkla bastırılarak ekmeklere iyice çektirilir Biraz bekletilip paçanın etleri üstüne dizilir

4- Çırpılmış yumurtaya, limon suyu ve 1 kaşık paça suyu katılır tekrar çırpılır Ayrılan bir kepçe paça suyu da ilave edilip paçanın üzerinde gezdirilir

5- Yağda kızdırılan biberle üzeri süslenerek servis yapılır

Not: Tiridi parça olarak artmış bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla