Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ciğer Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ciğer Yahnisi



Mantarlı Ciğer Yahnisi Tarifi - Mantarlı Ciğer Yahnisi Yapılışı - Mantarlı Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır - Mantarlı Ciğer Yahnisi Malzemeleri

yarım kilo mantar

yarım kilo koyun ciğeri

2 adet kuru soğan

2 adet domates

3 diş sarımsak

2 adet biber

4 çorba kaşığı ayçiçek yağı

yarım tatlı kaşığı karabiber

ve 1 tatlı kaşığı tuz

malzeme listesinden sonra, mantarlı ciğer yahnisinin

sebzelerini doğrayarak işlemlere başlayalım

soğanlarımızı doğruyoruz

şimdi biberleri doğruyoruz

çok ince olmayacak

çekirdeklerini çıkardık

şu büyüklük ideal

domateslerin kabuklarını soyduk, küp şeklinde doğruyoruz

sarımsaklarımızı da doğruyoruz

şimdi de mantarları doğruyoruz

çok fazla ufak olmayacak

tencereye yağı bırakıyoruz

biraz ısındıktan sonra ciğerimizi ekliyoruz

ciğerimizi doğradıktan sonra süzgece çıkarttık

fazla kanının akması için, bunu da belirtelim

kabuk bağlayana kadar kavuruyoruz

artık soğanları ekleyebiliriz

soğanlar biraz gevşeyince sarımsağı ekleyeceğiz

artık sarımsağı ve biberi ilave edebiliriz

biberler tam olarak yumuşamadan, mantarları ilave edeceğiz

az sonra

şimdi artık tuzu ve karabiberi serpelim

domatesi

ve mantarı da ekleyebiliriz

biliyorsunuz mantar, sulanan bir sebze

onun için ilave su kullanmayacağız

zaten az sonra da hacmi oldukça küçülecek

kapağını kapatacağız

şöyle bir 10 dakika hızlı ateşte pişireceğiz

evet, şimdi artık ateşi kısacağız

10-15 dakika da kısık ateşte pişireceğiz

sonra servise sunabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla